Chokladmousse att gråta till

Min fina kollega travade in i mitt arbetsrum i dag och bjöd på en alldeles himmelsk choklad. Bara för att jag är en godisråtta, liksom. En stor bit fick jag, med bitar av hallon och björnbär i, och den var så god att jag konstigt nog fick tårar i ögonen.

Det hela påminde mig om väninnan A:s chokladtryffeltårta, som jag modifierat till portionsskåls-dito.

Gör så här:

Smält 250 gram riktigt mörk choklad. Jag brukar välja hälften med smak av hallon, eller i stället tillsätta lite pulverkaffe eller kanel (typ 4 + 1 tsk).

Tillsätt 2 msk ljus sirap.

Vispa 5-6 dl grädde lätt.

Rör ihop chokladen och grädden genom att vispa försiktigt i åttor. Grädden får inte gryna sig, men man kan hälla i lite mjölk om den börjar tjockna för mycket. Smeten måste vara rinnig för att göra sig i småformar.

Häll upp i små portionsskålar och låt stelna några timmar i kylen. Pudra över kakao och dekorera med litet hallon. Med ljushållare från Ikea (se bilden) blir det ungefär 15 stycken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0